Refleksija predstavitve načrta

Na seminarjih predmeta IKT v izobraževanju, smo v ponedeljek 6.11. 2017 izvedli predstavitev načrta za naš projekt. Projekt, se je vsem udeležencem zdel zelo zanimiv. Večina se je strinjala, da bi bile 3D simulacije različnih pojavov v vesolju v veliko pomoč učiteljem, hkrati pa bi lahko z vodenim delovnim listom spodbujali raziskovalni pristop pri pouku. Povratne informacije so bile deljene. Nekateri bi imeli raje splošne naloge in bi učencem pustili odprto pot do rešitve, drugi pa bi jih z nalogami ozko usmerjeno vodili do samega cilja.  Da bi zadostili obema idejama, bi lahko pripravili ozko usmerjen delovni list, ki ga lahko učitelji sami priredijo v njim ljubega (splošna navodila). Če bo dovolj časa pri projektu, bomo izdelali obe možnosti.

Pri projektu smo se premalo posvetili povezanosti z uporabnostjo. To pomeni, da bo naš izziv, kako vse predstavljene pojave povezati s tek, kaj bi bilo drugače oziroma, kaj bi bilo na Zemlji drugače, če tega ne bi bilo.

Kar nekaj opozoril je bilo med povratnimi informacijami, da naj bomo pozorni na didaktično ustreznost in zahtevnost primerno ciljni skupini, torej učencem 8. razredov.

Pri projektu bomo poskusili vse predloge upoštevati, saj bodo gotovo doprinesli bolj kakovostno gradivo, ki bo v pomoč učiteljem (način dela, predstavitev pojavov v 3D) in učencem (boljša prostorska predstava, razvoj raziskovalnega dela).

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...