Dnevnik dela – UrKa

Teden 16. 10. – 30. 10.

V tem tednu sva se dobili in načrtovali, kaj bi izdelali za projekt. Prišli sva na idejo, da bi izdelali nekakšne »flashcarde« snovi s področja družbe za 5. razred osnovne šole. Najprej sva si na liste papirja zapisali, kakšna vprašanja bi vključili, ter določili, da bova naredili tudi kartice, ki bodo namenjene urjenju spomina. V knjižnici sva si sposodili učbenike za družbo ter prelistali snov, ki se nanaša na najino temo. Začeli sva iskati programe, s katerimi bi lahko izdelali predvidene flashcarde.

Teden  6. 11. – 13. 11.

V tem tednu sva delo posvetili iskanju programa, s katerim bi lahko izdelali najine zamišljene kartice. Naleteli sva na težavo, ker noben od ponujenih programov ni omogočal, kar sva midve želeli. Torej, da bi se učencem prikazale kartice in po nekaj časa izginile, ter da učenci ne bi mogli kartic prevrteti nazaj. Začeli sva iskati druge možnosti izdelave in tako po priporočilu mentorice, uporabili program GoConqr. Ker sva videli, da najine prvotne zamisli ne bo mogoče realizirati, sva spremenili načrt in nato dokončno oblikovali najino idejo projekta. Določili sva, da bova izdelali kvize, in sicer vsak kviz za vsako pokrajino posebej. Še vedno pa nisva želeli opustiti prvotne ideje, da bi bile kartice namenjene tudi urjenju spomina, zato sva vprašanja v kvizih zasnovale tako, da sva na nekatere slike skrile opico, na katero so morali biti učenci pri reševanju pozorni.

Teden  20. 11. – 11. 12.

Dela sva se lotili postopoma. Kvize sva izdelovali za vsako pokrajino posebej. Ko sva končali z enim kvizom, sva se lotili izdelovanja drugega. Pri delu sva naleteli na prvo oviro, in sicer, da ni bilo na voljo slik, ki bi bile na voljo za vnovično uporabo. Tako sva morali sami narediti še slike slovenskih pokrajin. Pomagali sva si s spletno stranjo Open street map, kjer sva s pomočjo posnetka zaslona, pridobili sliko Slovenije, nato pa sva jo obdelali v programu Adobe Photoshop. Za vsako pokrajino sva naredili svojo sliko. Ko sva zaključili z izdelavo kvizov in naredili vse slike, sva jih vstavili v kvize, nato pa sva se lotili izdelave Geografka. Gre za lik, ki se bo pojavil na prvi strani spletnega mesta ter v zavihu za učence. Najprej sva ga narisali na list papirja, nato pa sva ga s pomočjo Adobe Photoshop oblikovali ter naredili različno postavitev njegove roke. Slike sva nato naložili na spletno stran Gifmaker.me in nato pridobili gif sliko. Ko sva imeli pripravljene stvari, ki bodo pod zavihkom učencev, sva se lotili izdelave materiala za učitelje. Pripravili sva pdf datoteke, v katerih so zbrana vprašanja ter ustrezni odgovori na zastavljena vprašanja v kvizu. Na koncu pa sva izdelali še igro kartic spomina. S pomočjo programa Match the memory sva vstavili slike pokrajin in slike, ki se pojavijo v kvizih, učenci pa morajo poiskati ustrezne pare (slika–besedilo).

Teden  18. 12. – 8. 1.

V tem tednu sva se lotili oblikovanja spletnega mesta. Izbrali sva si spletno stran Wix in jo oblikovali tako, da izgled strani ustrezna najini temi projekta. Prvi dnevi oblikovanja spletnega mesta so bili kar naporni, ker sva se sproti učili kako urejati spletno mesto Wix. Natoj je bilo potrebno ideje pretvoriti v pravo spletno mesto. Najprej sva naredili zavihke, ki bodo na spletni strani, nato pa postopoma urejali vsak zavihek posebej. Ko sva končali z urejanjem spletne strani, sva stran tudi javno objavili.

Teden  15.1.

Končni izdelek sva predstavili sošolcem.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...