Druga individualna refleksija – Teja Franko

Na ponedeljkovih vajah smo imeli predstavitve projektov po skupinah. Vsaka skupina oziroma par je svoj projekt predstavila, nato pa je vprašala ostale za mnenja, če je imela kakšno specifično vprašanje. Naju je najbolj zanimalo, s katerimi predmetnimi področji lahko poveževa najin projekt, saj za to res nisva imeli ravno idej. Dobili sva predlog od sošolcev, da naj poskusiva povezati s tehniko in matematiko. Matematika kot medpredmetno povezovanje se mi zdi logična odločitev, medtem ko na tehniko sama od sebe nebi pomislila.

Najin projekt je dobil veliko pohval, ki so v celotni povratni informaciji prevladovale. Zadovoljna sem s takim odzivom, sem pa vesela tudi kritik in predlogov izboljšav. Najprej bi omenila kritike oziroma predloge izboljšav, ki so najbolj prevladovale, in sicer, da naj paziva na to, da najina spletna stran ne bo prezahtevna za učence. Očitno naju sošolci niso razumeli, saj bo najina spletna stran namenjena učiteljem in ne učencem. Vsebovala bo različna gradiva, ki bodo namenjena učiteljem, le ti pa jih bodo uporabili pri svojih urah, lahko brez sprememb ali prilagojene razredu. Učitelji bodo lahko uporabili tudi le idejo, ali pa skoraj popolnoma spremenili najin predlog.

Med pohvalami bi najbolj izpostavila to, da so pohvalili raznolikost aktivnosti in pa to, da bova zajeli vse taksonomske stopnje in vse etape v učnem procesu. To se tudi meni zdi najbolj pomembno. Glede na to, da sva iz učnega procesa izbrali cel sklop, pa je to tudi nujno potrebno.  Nekaj predlogov za izboljšave sva že upoštevali. Popravili sva načrt izvedbe, kjer sva upoštevali vse komentarje od profesorice Žerovnik, saj se mi zdijo smiselni glede na najin projekt. Bolj sva dodelali aktivnosti, dopolnili pa sva tudi medpredmetno povezovanje, kjer sva upoštevali predloge sošolcev.

Najin načrt se mi zdi zdaj že dodobra dodelan, idejo za nadaljnje tudi imava, upam, da nama uspe tudi realizacija projekta, tako kot sva si zamislili.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...