Alja Gašparut :)

KDO SEM in KAKO LAHKO PRISPEVAM K TEMU PREDMETU?

Kdo sem?
Ime: Alja
Priimek: Gašparut
Kraj bivanja: Trbovlje
Starost: 23 let
Šolanje: 1. letnik drugostopenjskega študija, smer poučevanje na razredni stopnji

Kaj rada počnem? Zelo rada preživljam čas z družino in s prijatelji. Rada pazim na otroke, se z njimi družim in igram. Poleg tega rada ustvarjam – izdelujem različne risbe, slike, čestitke ipd.

“Ustvarjanje”

Jaz in IKT?
Na področju IKT-ja imam kar nekaj znanja, a vseeno ne dovolj, da bi zavračala kakršne koli nove informacije. Poznam in znam uporabljati različne programe in aplikacije, ki sem jih spoznala na fakulteti ali pa sem se jih naučila uporabljati sama doma.

Tehnologija mi je bila v veliko pomoč tako pri nastopih na fakulteti kot tudi na praksi. Šele takrat sem se začela zavedati, kako koristna je tehnologija pri stiku z učenci. Ne samo, da so učenci bolj motivirani in je učna ura bolj pestra in zabavna, obstaja tudi zelo veliko programov, s katerimi lahko olajšamo proces učenja tudi učencem z različnimi težavami.

 “Delo za računalnikom”

Kot učiteljica na razredni stopnji lahko uporabim svoje znanje iz različnih področij in skušam to znanje vpeljati in združiti s področjem IKT-ja. S tem lahko pripomorem k izdelavi novih učnih pripomočkov in gradiv, ki bodo pomagale tako učiteljem kot tudi učencem. Slednjim bom omogočila možnost boljšega učenja in mogoče boljšega pomnjenja, obenem pa bom svoje znanje IKT-ja prenašala na učence.
Prvo priložnost izdelave učnih gradiv s pomočjo IKT-ja, sem imela že v enem semestru na dodiplomskem študiju, v letošnjem študijskem letu pa bom lahko svoje znanje in učna gradiva tudi nadgradila. Skupaj s kolegicama bom namreč izdelala projektno nalogo na tematiko prometa (za učence 1. triletja). Menim, da je na spletu dostopnega še premalo gradiva na to tematiko, saj je zelo pomembno, da učence že zgodaj dobro naučimo obnašanja v prometu in jih opomnimo, da imajo kot udeleženci v prometu tudi sami zelo veliko vlogo.


“Promet”

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...