Objava končnega projekta – Geografko odkriva Slovenijo

Najin končni izdelek je spletna stran Geografko odkriva Slovenijo. Spletna stran je namenjena učencem 5. razreda osnovne šole ter osnovnošolskim učiteljem. Vsebuje kvize, ki se nanašajo na snov iz družbe – slovenske pokrajine.

Spletna stran vsebuje tri zavihke – učenec, učitelj ter spomin. V zavihku Učenec so kvizi, ki so pripravljeni za vsako pokrajino posebej. V zavihku Učitelj lahko najdete zbrana vprašanja in odgovore na kvize, ki jih rešujejo učenci
. V zavihku Spomin pa je pripravljena igra spomina, kjer se lahko učenci preizkusijo v tem, kako dobro si zapomnijo sliko pokrajine ter jo povežejo z ustreznim parom.

Cilji spletne strani:

  • učenci utrjujejo osvojeno znanje o slovenskih pokrajinah;
  • s pozornim opazovanjem urijo svoj spomin;
  • učencem omogoča povratno informacijo o reševanju kvizov;
  • učencem nudi zabavno ponovitev snovi s pomočjo igre spomina.

Pri projektu sva delo opravljali skupaj. Dobili sva se večkrat na teden in urejali stvari za spletno stran. Spletno stran sva ustvarili na spletnem mestu Wix.com. Pri delu sva si pomagali še s programi Adobe Photoshop, Open street map, Gifmaker.me, GoConqr. Vse, kar sva zapisali na spletni strani, sva najprej zbrali v Word datotekah.  Za potrebe projektnega dela sva ustvarili tudi skupen Gmail račun, na katerega sva pošiljali izdelane datoteke. Skupen e-mail sva zapisali tudi na spletno stran, tako da bova lahko prejemali morebitne komentarje, izboljšale, predloge … Meniva, da sva izdelali spletno stran, ki jo bova lahko uporabljali dlje časa in jo lahko postopoma nadgrajevali.

 

Dostop do spletne strani: Geografko odkriva Slovenijo.

 

Avtorici: Katja Kugonič, Urša Strenčan

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...