Dnevnik dela 2

Drugi dnevnik dela se nanaša na obdobje od 20. 11. 2017 – 22. 12. 2017

V programu Formative sva oblikovali gradivo za obdobje renesanse, ki sva ga razdelili na zgodnjo, visoko in pozno renesanso. Gradivo je razdeljeno tudi na arhitekturo, kiparstvo in slikarstvo. Teme sva si razdelili, da je delo potekalo hitreje. Izhajali sva iz učnega načrta in slikovne zbirke za splošno maturo. S pomočjo programa H5P sva izdelali različne tipe nalog.
Ko sva imeli naloge oblikovane v programih Formative in H5P, sva jih prenesli še v word in pdf, z namenom prenosa datotek na računalnik ali tiskanja. Dodali sva tudi okvirne rešitve posameznih nalog, ki so na voljo na spletni strani pod zavihkom “Za profesorje”.

Že v prejšnjem dnevniku dela sva predstavili znake za spletno stran (arhitekturo, kiparstvo in slikarstvo), ki sva jih kasneje malo spremenili. Vsakemu znaku sva dodali eno barvo (arhitektura – zelena, kiparstvo – oranžna, slikarstvo – rumena). To sva upoštevali tudi pri učnem gradivu narejenem v programu Formative, kjer je zgornji del obarvan v izbranih barvah. Wordove dokumente nalog in gradivo za učitelje pa sva opremili s posameznimi znaki za lažjo preglednost.
znaki za arhitekturo, kiparstvo in slikarstvo

Poleg znakov sva dokončali tudi ilustracijo za začetno stran spletne strani:

ilustracija

Na koncu sva iz vseh nalog izbrali nekaj vprašanj oz. sestavili nova in iz njih oblikovali Kahoot! kviz.

Ko sva imeli pripravljeno vso gradivo, sva ga naložili na spletno stran in vse dokončno uredili. Spletno stran sva naslovili Umetnostni časovni stroj. Priložili sva tudi primer predloge za likovno delo (izdelano z grafično tablico v programu Corel Painter Essentials 5).

Likovna naloga

Ema Nunar in Viviana Škrabec

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...