Končni izdelek projektnega dela (Tehniki)

Naš končni izdelek je spletna stran Priprava na NPZ iz TIT. Spletna stran je namenjena učencem in učiteljem Tehnike osnovnih šol. Vsebuje teme iz Tehnike in tehnologije, ki se najpogosteje pojavljajo na Nacionalnem preverjanju znanja.

Torej, spletna stran vsebuje teme iz učnega načrta: Varnost v prometu, Papir in projekcije, Les, Umetne snovi, Elektrika in Gonila. Vsaka tema je razdeljena na sklope, ki zajemajo spletna gradiva, podrobne učne priprave, video gradiva in vprašalnike, ki so namenjeni tako učiteljem kot učencem.

Cilji spletne strani so:

  • nudijo pomoč učiteljem pri načrtovanju in oblikovanju učne ure
  • učencem nudi pomoč pri pripravi na NPZ
  • učencem nudi tudi zanimivo preverjanje znanja višjih taksonomskih stopenj
  • omogoča tako samostojno preverjanje in utrjevanje znanja, kot tudi skupno v šoli

Pri projektu smo uporabili skupni google račun, s pomočjo katerega smo komunicirali in ustvarili spletno stran, kvize itd. Spletno stran smo ustvarili s pomočjo Google Sites, vprašalnike smo ustvarili v Google Forms in Formative. Pri oblikovanju video vsebin smo uporabili Power Point in YouTube. Za pisanje učnih priprav smo uporabili Word, Power Point, Google SketchUp in EasyEDA.

Na spletno stran smo dodali tudi naš skupni e-mail, da bomo sprejemali predloge, komentarje, gradiva itd. V nadaljevanju želimo spletno stran dopolniti z ostalimi temami iz predmeta Tehnika in tehnologija.

 

 

Avtorji: Marko Bevk, Špela Jazbar in Nika Rupel.

 

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...