Projekt Internet, pomagaj!

Najin končni izdelek je spletna stran, ki vsebuje zbrana gradiva za Neobvezni izbirni predmet: Računalništvo (NIP Računalništvo), ki poteka v drugem triletji osnovne šole. Gradiva, narejena za sklop algoritmi, so namenjena učiteljem. Učitelji jih lahko uporabijo v celoti ali pa le del in jih priredijo po potrebi. S tem namenom so vse datoteke tako v docx kot tudi v pdf formatu.

V zgornjem meniju na spletni strani si sledijo učne priprave in gradiva za le-te po vrstnem redu obravnave v razredu, v desnem meniju pa so gradiva razvrščena po kategorijah.

Za izdelavo gradiva sva uporabljale Inkscape (slikovno gradivo), Scratch, WordPress za oblikovanje spletne strani, za katero sva porabili precej časa, saj je bilo to za naju nekaj novega, pri tem pa sva naleteli tudi na nekaj težav. Vse uporabljene slike so pridobljene z licenvo, ostali viri, ki sva jih uporabljali, pa so navedeni v posameznih učnih pripravah. Zaradi tehnologije se nama ni bilo potrebno vedno dobiti, da sva projekt delali skupaj.

Želiva, da bo spletna stran v pomoč osnovnošolskim učiteljem, ter da jo bova še dopolnjevali z dodatnim gradivom.

Povezava na spletno stran: http://nipalgoritmi.splet.arnes.si/

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...