Dnevnik dela 1

Prvi dnevnik dela se nanaša na obdobje med 13. 11. 2017 in 17. 11. 2017.

S pomočjo spletne platforme Wix sva začeli z oblikovanjem spletnega mesta. Najprej sva izbrali predlogo in zasnovali osnovni pregled spletne strani. Ker sva želeli doseči preglednost vsebin, sva izhajali iz učnega načrta za Umetnostno zgodovino.

Pričeli sva z naslovno oz. domačo stranjo. Razdelili sva jo na več podstrani. Ob tem sva morali biti pozorni na smiselno prehajanje med njimi. Npr. zavihek na orodni vrstici “umetnostna zgodovina” nam odpre stran s posameznimi umetnostno zgodovinskimi obdobji. Navedli sva jih po vrsti, kakor si sledijo v učnem načrtu. Trenutno lahko s klikom dostopamo le do strani “renesansa”. Na stran bova kasneje odlagali učno gradivo za dijake (naloge), ustvarjena je tudi povezava do kviza.

Ker sva želeli narediti spletno stran zanimivo uporabnikom sva nekatere dele oblikovali sami. S pomočjo grafične tablice sva narisali več različic naslovnih slik (v programu za rastrsko grafiko) in znakov za posamezne sklope – arhitektura, kiparstvo, slikarstvo (v programu za vektorsko grafiko). Po krajšem razmisleku in analizi del sva se strinjali glede končnega izbora. Slike so trenutno še v izpopolnjevanju, trenutno pa si lahko ogledate izbrane začetne ideje.

naslovna slika 1  naslovna slika 2

naslovna slika 3

 

arhitekturakiparstvo

slikanje

 

 

Ema Nunar in Viviana Škrabec

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...