2. REFLEKSIJA – Adrijana Murko Ancelj

S kolegicama Uršo in Heleno smo 6. 11. pri predmetu IKT v izobraževanju predstavile zastavljen načrt našega projekta Pravilne številke in smo kasneje prejele povratne informacije od vseh kolegov in kolegic, ki so bili na uri prisotni. Večina meni, da smo naš projekt predstavile jasno in dovolj nazorno s primerno programsko opremo.

Pohvalili so izbrano temo o diskalkuliji, pri kateri primanjkuje ustreznih nalog za vadbo matematičnih problemov. Pohvalile so tudi ustrezno izbiro prilagoditev za aktivnosti in možnosti prilagajanja. Dejavnosti so se jim zdele primerne in zanimive. Nekateri so opozorili na obširnost projekta in izbor aktivnosti – naj izdelamo manj kvalitetnejših aktivnosti, kar bomo seveda upoštevale. Izbor tehnologije se je večini zdel ustrezen, saj gre v našem primeru za preprostejše naloge. Nekateri so predlagali tudi druge programe, vendar bi nam bilo lažje, če bi točno navedli katere, saj same na področju IKT nimamo veliko znanja. Večina je mnenja, da smo izbrale dobre aktivnosti, ki vključujejo različne stile učenja in da nekatere aktivnosti potekajo preko igre, kar prispeva k večji motivaciji otrok. Nekateri so predlagali tudi različne predloge, npr. naj naloge/aktivnosti razporedimo po težavnosti (pri nekaterih imamo to načrtovano, ne pa pri vseh) in naj vključimo še skupinske igre, o čemer pa še nismo razmišljale.

S predstavitvijo in povratnimi informacijami sem zadovoljna. Menim, da bomo okviren načrt še nekoliko spremenile in skušale upoštevat nasvete.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...