Individualna refleksija

Skupaj s kolegoma Erikom in Tilnom smo se odločili, da bomo pri predmetu IKT v izobraževanju naredili nekaj simulacij na temo našega osončja, ki prikazuje različne pojave. Menim, da je v osnovni šoli težko razumeti pojave v vesolju. Ključ do razumevanja pa je predstava pozicij Sonca in planetov. Pri našem projektu bi s pomočjo programske opreme GeoGebra izvedli simulacije, ki bodo prikazovale lege planetov v medsebojni odvisnosti, ki so pomembni za nastanek nekega opazovanega pojava.

Te simulacije bodo namenjene uporabi in prikazu pojavov v razredu. S tem lahko izboljšaš predstavo in popestriš pouk z dinamičnim prikazom, ki hkrati napoveduje kaj se bo zgodilo v naslednjem koraku oziroma, kaj se je dogajalo pred tem. Simulacije lahko uporabiš tako pr pouku fizike v 8. razredu ali pa pri izbirnem predmetu Astronomija.

Pred to idejo smo želeli v GeoGebri narediti simulacijo celotnega osončja, vendar smo naleteli na težavo. Program ni bil zmožen takšne količine podatkov dovolj hitro preračunavati, zato se je zaprl. Iz tega razloga smo se odločili, da naredimo za vsak pojav, ki bi bil zanimiv in poučen, naredimo simulacijo le z potrebnimi objekti v vesolju.

Sama izdelava simulacij bo od nas zahtevala največ časa, saj je potrebno preučiti programsko opremo in možnosti, ki jih ponuja. K celotnemu projektu bomo dodali še delovni list, s katerim bodo učenci ob pomoči simulacij odkrivali zanimivosti našega vesolja.

Osebno želim, da bom vse cilje uspešno uresničil, spodbujal celostno skupino k skupnemu cilju, gradil dobro vzdušje v skupini in se naučil kaj novega tako na področju uporabe Geogebre, kot tudi na področju astronomije.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...