Individualna refleksija – Nastja Gosar

Ko sem izvedela, da bomo pri tem predmetu morali izdelati projektno nalogo z uporabo IKT-ja, sem bila zelo vesela. Menim, da bom kot bodoča učiteljica potrebovala kar veliko znanja, kar se tiče IKT. Čim več znanja bom imela, tem bolj bom lahko učencem omogočila kvalitetnejše delo. Čas gre naprej, tehnologija se spreminja in vedno bolj nadgrajuje. Kot učitelji v bližnji prihodnosti, bomo morali upoštevati, da bodo učenci hočeš nočeš vedno bolj uporabljali tehnologijo. Da bomo lahko v koraku z njimi, se moramo tudi sami dobro poglobiti. Pri tem predmetu nam bo to omogočeno. S tem projektnim delom bomo spoznali veliko novih programskih oprem, ki nam bodo omogočale boljše in hitrejše oblikovanje gradiv, ki jih bomo potrebovali v svojem poklicu. Ker pa bomo poznali toliko različnih in kakovostnih programskih oprem, bodo lahko naše učne ure bolj zanimive in kakovostnejše.

S kolegico Melito sodelujeva pri seminarskih nalogah skoraj vseh 5 let in zato že na začetku vem, da težav med seboj ne bova imeli in sem bila vesela, da lahko spet sodelujem z njo.
Na začetku sva si vzeli kar nekaj časa za to, kaj bi bila tema najine projektne naloge. Želeli sva uporabiti slikanico, ki smo jo oblikovale same dve leti nazaj pri izbirnem predmetu, toda nikakor nisva mogli razviji naprej ideje, kako bi slikanico uporabili. Malo “težav” nama povzroča tudi to, da morava zaradi kolegičine situacije zelo hitro narediti projektno nalogo. Zaradi tega sva na koncu izbrali temo atletike, saj je imela kolegica že nekaj posnetkov vsebine atletike, ki jih je posnela pri nekem predmetu. To nama je skrajšalo kar veliko časa, ki bi ga drugače potrebovali za vse dejavnosti pri kateri drugi temi. Ko sva imeli oblikovano idejo, sva zelo hitro oblikovali načrt, kako bi najina spletna stran izgledala. Zelo dobro sva sodelovali, vsaka je podala mnenja in ideje, druga pa je povedala, ali se strinja, ali pa je še sama kaj dodala oz. preoblikovala. Ker pa je vsebina spletne strani povezana z obravnavo snovi pri pouku športa, sva se odločili, da stran nameniva učiteljem (sploh tistim, ki zaradi določenih težav pri pouku neposredno ne morejo demonstrirati vaj), učencem in njihovim staršem oz. skrbnikom. Ko sva profesorici predstavile najine ideje, se je z njimi strinjala in tako sva že v 2. tednu napisali načrt dela projektne naloge in oblikovale že skoraj vse dejavnosti. V naslednjih tednih do konca novembra naju zato čaka le še končno oblikovanje dejavnosti ter objava v spletno mesto.

Želim si, da nama bo vse uspelo tako, kot sva si zadali. Upam tudi, da bi bila stran velikokrat uporabljena, saj mislim, da je kar koristna.


Running

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...