Helena Ogrin

Sem Helena Ogrin, študentka 2. stopnje študijskega programa Poučevanje na razredni stopnji z angleščino na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Kadar mi prosti čas dopušča, rada hodim v hribe, katere najraje raziskujeva z mojim psom. S prijateljicami se rade dobimo na kavi, kjer se vedno prileže sproščen klepet in tako prijetno izkoristimo skupen čas. Poleg tega rada obiskujem razne prireditve (koncerte, stand up predstave …).

Raziskovanje hribov

Sem mnenja, da je IKT pomemben del pri današnjem pouku; tako za popestritev ure ali pa morda lajšanje določenih težav. Glede na to, da bom v prihodnosti poučevala na razredni stopnji, bom učence dodobra spoznala in poskušala prilagoditi pouk glede na njihove zmožnosti. Zato je pomembno, da usvojimo čim več praktičnega znanja, ki nam bo zagotovo slej kot prej prišlo prav. Nekaj znanja iz prve stopnje je prisotnega, vendar se je važno vselej izobraževati in biti v koraku s tehnologijo.

S študentkama Uršo Žagar in Adriano Murko smo se odločile, da bomo vključile IKT v matematiko, in sicer v prvo triado. Naš projekt se bo nanašal na naravna števila do 1000, sama priprava učnega gradiva pa bo namenjena učencem z diskalkulijo. S temi učnimi sredstvi želimo biti v pomoč učiteljem, ki imajo v svojem razredu učence s tovrstnim primanjkljajem.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...